Orthopedische steunzolen

orthopedische steunzolen orthopedica

Veel mensen krijgen vroeg of laat te kampen met 1 of andere vorm van voetproblemen. De meest gekende zijn overbelasting, ontstekingen, hielsporen, voorvoetsklachten, lichte hol- en platvoeten, en nog vele anderen.
Vaak volstaat het dragen van een goed gemaakte en functionele orthopedische steunzool om de meeste klachten te verminderen of helemaal te verhelpen. Elke steunzool wordt perfect op maat van uw voet gemaakt, aangepast aan de specifieke noden die u heeft.
Veel pati├źnten getuigen ook van een sterke verbetering van hun nek- en rugklachten. Dit toont aan dat goed en correct ondersteunde voeten veel voor uw welzijn kunnen betekenen.

Voordelen van orthopedische steunzolen

  • 1Beleef plezier aan je herwonnen mobiliteit
  • 2Minder tot geen pijn meer
  • 3Beter evenwicht, stevigheid en zekerheid
  • 4Ideaal om sport te beoefenen
  • 5Sta en loopcorrectie / Voorkom rugklachten
  • 6Draagbaar in de meeste confectieschoenen

Nuttige weetjes

klachten

Sporters

Veel regelmatige sportbeoefenaars maken gebruik van sportzolen. Bij het sporten worden onze voeten, spieren en gewrichten extra zwaar belast. Een goed gemaakte orthopedische sportsteunzool kan dan ook veel klachten helpen voorkomen of verminderen. Het is een belangrijk hulpmiddel om op een gezonde en correcte manier aan sport te doen.

opmeten

Confectieschoenen

Uw zolen worden zodanig vervaardigd dat ze geschikt zijn om in de meest gangbare confectieschoenen te dragen. Ook sport- of werkschoenen vormen geen probleem. De aankoop van speciale of nieuwe schoenen is in de meeste gevallen dus niet nodig. Let er wel op dat uw schoenen voldoende ruim zijn en een stevige hielomsluiting hebben.

orthesen

Onderhoud van steunzolen

  • ‘s Avonds neemt u uw steunzolen best uit uw schoenen. Zo kunnen ze drogen en verluchten
  • Leg uw steunzolen nooit te drogen aan een directe warmtebron zoals een kachel of radiator. Hierdoor kunnen ze vervormen en een deel van hun functionaliteit verliezen.
  • U dient uw steunzolen regelmatig te verluchten. Sommige soorten steunzolen┬ákan je reinigen met lauw water en een PH neutrale zeep. Na het verwijderen van de zeepresten laat u de zolen gewoon aan de lucht drogen. Vraag hoe dan ook advies vooraleer uw zolen te reinigen.

Heeft u nog vragen of wenst u een afspraak te maken?

Neem contact op. wij helpen u graag op weg naar een beter mobiel welzijn.